2012. május 26., szombat

Hosszú hétvége 1. – Hortobágy

Szombaton Debrecen felé vettük az irányt, de út közben megálltunk Hortobágyon. Itt éppen Pásztorok, gulyások találkozója volt, rengeteg érdekes programmal, kirakodóvásárral. Belekukkantottunk a gulyások vetélkedőjébe: marhaterelés, lasszózás, ostorral csattintgatás, gémeskútból vízmerés.










Felmásztunk a kilátóba, ebédre pedig bográcsban főtt szürkemarhalábszár-pörköltet ettünk pásztortarhonyával, illetve slambuccal.


Megnéztük a falusi udvart, az állatsimogatót (szegények állatok, remélem nem kaptak kerge-kecske kórt), a kirakodóvásárt (András egy tűzcsiholó készlettel, én egy bicskatokkal, a fiúk pedig madárcsalogató sípokkal lettek gazdagabbak).




Délután a hortobágyi madárkórházat látogattuk meg. Láttuk a madárműtőt és a kórtermekben gubbasztó sok kis beteg madarat.

Egy holló mindenképpen rá akart venni, hogy nyissam ki neki az ajtót és engedjem ki. Ott kopogott az ablakon, majd kaparta az ajtót.



Egy jó kis játszóterezés után pedig Debrecenbe mentünk, ahol keresztanyámék már vártak ránk. Finom vacsora, s irány az ágyba!



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails